Header afbeelding

Adresgegevens

Vogelweg 81
1826 HJ ALKMAAR

Tel: 072 5613897

Openingstijden

Maandag 08.30-18.30
Dinsdag 08.30-17.15
Woensdag 08.30-17.15
Donderdag 08.30-17.15
Vrijdag 08.30-18.30
Zaterdag 10.00-11.30
Zondag Gesloten

Uitsluitend op afspraak!

Rondleiding door onze praktijk

Entree

Voor onze praktijk is een ruim parkeerterrein. Onze openingstijden kunt u vinden op het bord naast de deur. U dient altijd vooraf telefonisch contact op te nemen. Voor het afhalen van voer en medicatie kunt u de hele dag tijdens openingstijden terecht.

 

 

 

 

 

 

 

In de hal vindt u de vitrine met informatie over seizoensgebonden aandoeningen en acties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De balie

De balie is het centrale punt van de praktijk. Hier worden de afspraken gemaakt en medicijnen en dieetvoerders afgehaald. Bij de balie dient u zich te melden als u een afspraak heeft gemaakt. Indien gewenst kunt u vooraf telefonisch uw voorkeur voor een dierenarts uitspreken. Onze assistentes kunnen u op veel gebieden adviseren, zoals dieetvoeding, het ideale gewicht van uw huisdier en bestrijdingsmiddelen tegen vlooien en teken.

 

 

 

 

Alle telefoonlijnen komen binnen aan de balie. Indien nodig kan de telefoon doorgeschakeld worden naar een dierenarts in de spreekkamer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als u een hond meebrengt wordt u gevraagd het dier vooraf op de weegschaal bij de balie te zetten en het gewicht aan de assistente door te geven.

U kunt bij ons kontant betalen of pinnen. Wij verwachten dat er na behandeling altijd direct wordt afgerekend. U kunt vóór een behandeling of onderzoek naar de hieraan verbonden kosten informeren.

 

 

 

 

 

 

De wachtkamer

De wachttijden zijn beperkt omdat alle behandelingen uitsluitend op afspraak zijn. Spoedgevallen gaan natuurlijk altijd voor. Wij doen ons best de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Als u op de uitslagen van een bloedonderzoek of röntgenonderzoek wacht wordt u een kopje koffie of thee aangeboden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Als u zich gemeld heeft aan de balie, kan de dierenarts in de computer van de spreekkamer zien wie er in de wachtkamer zit. U wordt dan door de behandelend dierenarts verder geholpen. In de middag wordt er door twee dierenartsen spreekuur gedaan. Door de verschillende types afspraken kan het soms zo zijn dat een klant die later dan u binnenkwam eerder aan de beurt is.

 

 

 

 

 

 

 

 

De spreekkamers

Er zijn twee spreekkamers, de “grijze” en de “rode” spreekkamer. Vóór de rode kamer staat een weegschaal waar de honden op gewogen worden. De katten en kleine dieren worden gewogen op weegschaaltjes in de spreekkamers.

 

 

 

 

 

 

 

 

De “grijze” spreekkamer ligt centraal in de praktijk en heeft uitzicht op de balie en de OK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De “rode” spreekkamer is meer afgesloten en wat rustiger.

De “rode” spreekkamer wordt ook als echoruimte gebruikt en hier worden de bloeddrukmetingen in alle rust gedaan.

 

 

 

 

 

De apotheek

Na het consult verkrijgt u aan de balie de eventueel voorgeschreven medicijnen of dieetvoer. De apotheek bevindt zich achter de balie. De aan u verstrekte medicijnen kunnen i.v.m. kwaliteitsbewaking niet meer retour genomen worden. Wij kunnen ze wel voor u vernietigen.

Ook voor anti-vlooienmiddelen, shampoo’s, antiwormmiddelen en dergelijke kunt u aan de balie terecht. De assistente adviseert u hierin graag.

 

 

 

 

 

 

Het magazijn bevindt zich naast de apotheek met een ruime voorraad van diverse dieetvoeders. Dieetvoeders worden altijd op recept van de dierenarts verkregen. Wij verkopen dieetvoeders van diverse merken, zodat uw dier zelf kan kiezen welke het lekkerste is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De voorbereiding

In de voorbereidingsruimte wordt het te opereren gebied geschoren, gewassen en gedesinfecteerd. Na afloop van de operatie wordt hier het instrumentarium gereinigd en geautoclaveerd.

Bij grote drukte kan de voorbereiding worden ingezet als derde spreekkamer.

 

 

 

 

 

 

 

Ook kunnen langharige katten met veel klitten en een vaak vervilte vacht volledig geschoren worden. Indien nodig kan dit onder sedatie gedaan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze paraveterinair Cindy is kattentrimster en kan de eigenaren van een goed advies omtrent de vachtverzorging van hun kat voorzien.

 

 

 

 

 

 

 

 

De operatiekamer

De operatiekamer is uitgerust voor vrijwel alle gangbare operaties, variërend van een eenvoudige ingreep tot uitgebreide buikoperaties en orthopedische operaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diverse operatie kunnen worden uitgevoerd: sterilisaties, castraties, bultjes verwijderen, darmoperaties, blaasoperaties, keizersnedes, schildklieroperaties, ooroperaties, oogoperaties en nog veel meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de operatie wordt gebruik gemaakt van gasanesthesie. Dit verhoogt de veiligheid voor uw huisdier tijdens de operatie en geeft een sneller herstel uit de narcose.

Tijdens de operatie wordt het dier door ons met geavanceerde bewakingsapparatuur gecontroleerd. Zo kunnen wij de ademhaling, hartslag en temperatuur van uw dier goed in de gaten houden en op tijd ingrijpen indien nodig.

 

 

 

 

De recovery

We beschikken over ruime, rustige en warme opnamekooien, waarin de dieren na operatie rustig kunnen bijkomen. Deze hokjes zijn goed in het zicht zodat er ten alle tijde een oogje op de patiënten gehouden kan worden.

 

 

 

 

 

 

Alle dieren krijgen een dekentje en indien nodig een kruik of electrische deken. Na de operatie slapen de dieren de narcose uit, zoals deze twee pas gecastreerde broertjes. Wanneer de dieren weer goed wakker zijn, kunnen ze weer worden opgehaald.

 

 

 

 

 

 

Tandheelkunde

Als het gebit van onze huisdieren niet regelmatig gepoetst wordt ontstaat tandsteen met als gevolg ontstekingen die voor de rest van de gezondheid weer een gevaar kunnen vormen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebitsaneringen vinden plaats onder algehele narcose. Na het reinigen en indien nodig het trekken van tanden of kiezen wordt het gebit zorgvuldig gepolijst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook na een tandheelkundige ingreep gaan de patiënten weer naar de recovery waar ze lekker warm hun narcose kunnen uitslapen. Als ze weer goed wakker zijn mogen ze naar huis met een stralend fris gebitje.

 

 

 

 

 

 

 

De zuurstofkooi

De zuurstofkooi wordt gebruikt voor dieren die benauwd zijn. In de kooi kunnen we 100% zuurstof laten stromen. Het verschil met een andere kooi is het extra plexiglas deurtje, dat zorgt dat de zuurstof in de kooi blijft.

 

 

 

 

 

 

 

De opname

In de rustige opnameruimte van onze kliniek bevinden zich zes ruime kooien, waarin dieren ter observatie of voor intensieve behandeling kunnen verblijven. Deze opnameruimte kan indien nodig worden omgebouwd tot quarantaine.

Wanneer uw dier bij ons in de opname verblijft, kunt u het dier bezoeken.

 

 

 

 

 

Het laboratorium

In het laboratorium kan urine, ontlasting en bloed worden onderzocht. Wij beschikken over diverse testen, waardoor het mogelijk is om snel een diagnose te stellen en met de behandeling te starten.

Zo kan met onze bloedanalysapparatuur de volgende parameters bepaald worden: suiker, nierwaardes, leverwaardes, eiwitten, pancreasenzymen, calcium, fosfaat, electrolieten en schildklierwaardes.

De uitslag is binnen een kwartiertje bekend.

 

 

 

 

Ook het bloedbeeld kan in ons eigen laboratorium bepaald worden. Hiermee kunnen wij zien hoe de verdeling van rode- en witte bloedlichaampjes en bloedplaatjes is.

 

 

 

 

 

 

 

 

De röntgenruimte

Onze praktijk beschikt over moderne digitale röntgenapparatuur. De röntgenfoto is binnen enkele seconden klaar en het is mogelijk de röntgenfoto’s naar uzelf of een specialist te mailen.

In het algemeen vindt het maken van röntgenfoto’s zonder sedatie plaats. Meestal kan de eigenaar gewoon bij het dier blijven.